Tarieven

SEHBCP - SpoedEisende Hulp Bij Computer Problemen !

 

  

SEH: Of wel Spoedeisende Hulp in dit geval bij Computerproblemen !

 

Aan/uitknop :
Bij het bevriezen van uw pc of laptop wil het wel eens helpen om de aan/uit knop net iets langer

ingedrukt te houden. De computer gaat dan herstarten.

 

Draadloos:

Indien u een draadloze verbinding heeft, kan het zijn dat het signaal minder sterk wordt. Dit kan te maken hebben met het aantal apparaten dat gebruik maakt van het signaal. Maar ook met het kanaal waarop uw modem staat ingesteld. Het kan helpen om een zogenaamde externe draadloze adapter aan te schaffen, of u kunt overwegen een extra router aan te schaffen. Veelal weet uw provider hier meer over.

Als uw pc/laptop altijd op dezelfde plek staat kunt u ook overwegen een zogenaamde poweradapter aan te schaffen. Dit apparaat werkt via het stroomnet en is zo minder kwetsbaar voor storing.

 

Blauw scherm:

Indien uw computer/laptop een zogenaamd blauw scherm geeft, heeft dit vaak te maken met toegevoegde hardware, of software. Vaak komt zo'n scherm na een update. Het is dan zaak de bijgewerkte situatie ongedaan te maken. Heeft u recent andere hardware toegevoegd, dan moet u naar nieuwere of andere software gaan zoeken, of het apparaat kan niet overweg met uw versie van Windows.

 

Zwart scherm:

Uw scherm blijft zwart, maar de computer draait wel. Checkt u dan of de lampjes op het scherm het wel doen. Indien dit het geval is, dan kan het zijn dat de computer bezig is met een update te verwerken. Zet uw computer niet uit, maar wacht even ( maximaal een uurtje). Vaak komt dan toch het vertrouwde logo in beeld.

Komt dit niet, dan kunt een geforceerde herstart proberen.

Lukt dit ook niet, dan is er een mogelijkheid dat uw videokaart het begeven heeft.

Doen de lampjes op de monitor het ook niet, dan is de monitor kapot.

 

Opstarten:

Tijdens het opstarten worden er een aantal processen doorlopen. Het kan zijn dat uw pc niet opstart na een update. Probeer de resetknop of houdt u de aan/uitknop net iets langer vast. Er volgt een tweede poging om de opstart te bewerkstelligen. Lukt ook deze niet, dan kunt u herhaaldelijk op de F8 toets klikken. Er verschijnt een scherm met een aantal opties. In dit scherm kunt u de pc terugbrengen naar de oude situatie.

 

Malware:

In malware zit het woordje 'mal'. Dit betekent slecht in het Frans. Het is ook niet goed indien dit soort software op uw pc zit. Het kan ervoor zorgen dat uw pc trager wordt of 'vreemd' gaat doen. Laat uw virusscanner de pc geheel scannen. Zorg ervoor dat die bijgewerkt is. Probeert u ook een zogenaamde second opinion, door een tweede virusscanner te laten scannen. Die zijn vaak op internet gratis te downloaden. Het is ook mogelijk om een zogenaamde Malware scanner te downloaden en die te laten scannen. Een goede malware-scanner is die van Malware Bytes. Kies voor de Free Editie.

 

Updates:

Het is altijd goed om software bij te werken, of te updaten. Bij veel software gebeurt dit automatisch. Uw virusscanner doet dit automatisch. Windows 10 ook. Helaas is het zo dat niet alle updates ook goed terechtkomen. In het geval van Windows 10 is dit herhaaldelijk het geval geweest. Het is mogelijk om de updates uit te zetten.

 

Internet:

Internet is eigenlijk een enorme hoeveelheid computers die met elkaar zijn verbonden. U tikt iets in op het toetsenbord en verstuurt een opdracht via een browser. U bent nu aan het uploaden. Indien er een antwoord terugkomt bent u aan het downloaden.

 

Maar wat als de verbinding het niet doet??

Dat kan meerdere oorzaken hebben.

De eenvoudigste is dat de stekker er uit is gevallen met stofzuigen.

Daarna komt dat de wifi adapter los ligt.

Of er ligt een probleem bij uw modem. Het is ook een apparaat, dat stuk kan gaan. Indien het modem van slag is, kunt u checken of ook de tv of radio het niet doen.
Is dit het geval, dan is er een storing. Die kan lokaal zijn. Een zogenaamd stofje op de lijn.
Dat kunt u checken door even de spanning van het modem af te halen.
Een halve minuut te wachten en de spanning er weer op.

Wacht tot alle lampjes het weer doen.

Is het probleem niet opgelost, belt u dan met uw provider. Er worden vaak werkzaamheden uitgevoerd. Uw provider is hiervan op de hoogte en kan ook het modem testen.

 

Modem:
Dat gekke kastje met al die lampjes van KPN, Ziggo, of een andere provider.
Dit kastje zorgt voor de internetverbinding, telefoon en ook de tv.
Het kan zijn dat er een storing is. Doet iets het niet. Check dan even of alle lampjes het doen.
Zo niet, dan even de stekker er uit. Een kopje thee of koffie zetten en de stekker er weer in.
Meestal is dan wel verholpen.

 

Power Adapter:

Op plekken waar de draadloze ontvangst slecht is, vanwege de locatie in huis, of stoorzenders, is het mogelijk om te werken met een zogenaamde power adapter.
Dit zijn twee grote stekkers met een netwerkkabel er aan.
De ene stekker gaat bij het modem in het stopcontact en het kabeltje ook in het modem.

De andere stekker gaat bij de pc of laptop of tv in het stopcontact en het kabeltje ook weer in het desbetreffende apparaat, in de netwerkpoort.

 

Printer:

Handige apparaten, maar ook deze weigeren wel eens dienst.

Natuurlijk is stap 1, checken of de kabels er nog in zitten. Indien de printer met een kabeltje is verbonden aan de pc of laptop.

Is de printer draadloos dan gaat het signaal via het modem of de router. Dit kan in praktijk even duren. Dus voordat u de printer bij het vuil zet. Dit kan echt even duren !
Het instellen van een draadloze printer kan eenvoudig via de zogenaamde wps knop, maar het loont vaak ook om even de handleiding te lezen.

Indien er een lampje op het apparaat brandt, dan is het vaak simpel. Hij heeft geen papier of geen inkt meer.

Het kan natuurlijk ook zijn dat er papier vast zit in de printer. De laatste print ging niet zo heel vlekkeloos. Dit kunt u verhelpen door de achterkant even los te klikken en goed kijken of alle restanten papier verwijderd zijn.
Ik zou wel even van te voren de stroom er af halen.

 

Windows Updates:

Veel mensen vragen aan mij, of die updates toch echt wel nodig zijn.
Wel, in Windows 7 worden er alleen nog de hoogstnodige updates aangeboden.
Die zou ik zeker installeren.

Voor Windows 10 bestaan er een aantal versies.
De laatste goed werkende versie is alweer van dit voorjaar. Microsoft heeft deze dan ook 1803 genoemd.
Veel mensen werken nog met versie 1709. Ook deze werkt prima !
De najaarsupdate is al in de maak. Deze was al uitgegeven, maar een aantal mensen was ineens flink wat gegevens kwijt na installatie van update 1809. Dat vonden ze bij MS reden om de update terug te halen. As we speak is dit gefixt en wordt de laatste update vanzelf beschikbaar gesteld.
Wil je dat niet, dan volstaat het om de ruimte op de C-schijf onder de 20GB te brengen, of de update service uit te schakelen. Dat is best even zoeken en moet elke dag weer worden herhaald.
Microsoft zelf zegt dat de problemen er nu uit zijn. Ik wacht zelf liever eventjes.

 

 

  

 

Toch nog een vraag?

Stuur dan uw vraag dan naar W-Drive via de mail.

 

@ info@w-driveonline.com                                                                                T: 0347 - 757942 // 06 - 496 16 493